Education / Research / Laboratories

Simone Weil school, Conflans-Sainte-Honorine

Conflans-Sainte-Honorine

2000-2004

Set apart from its surroundings and divided in its functions, the Simone Weil school needed to renew links with the town and develop a coherence that would allow it to regroup two uneasy bedfellows: general teaching, and technical and professional education.

This extension and renovation project promotes this school by redefining its links with the town via better access.

The project reorganises the public space, proposes a new centrality, groups and clearly identifies the sectors of activity, creates covered colonnaded walkways and vast convivial spaces where students can meet as they pass through the landscaped grounds. The edge of the covered outdoor area's coloured polycarbonate roof highlights the link between the buildings.